Banged-up Froome hænger på trods af Contador's raid

01/09/2017 0
Den forbandede Alberto Contador.
 
Alt gik til skriften sent i torsdagens overgangsstadium, da spanieren besluttede at ramme disruptor-knappen.
 
Var det sjovt? Eller et realistisk bud for at vende scenen på hovedet? Uanset hvad viste den spanske superstjerne endnu en gang, at han er i stand til at omdanne nogen race på hovedet på et øjeblik.
 
"Det var et roligt stadium, indtil Contador angreb," sagde en forkælet Chris Froome (Sky), som styrtede to gange og gav op værdifulde sekunder. "Jeg er taknemmelig billigt cykeltøj for, at jeg havde to holdkammerater sammen med mig. Det kunne have været værre. "
 
Trek-Segafredo-kaptajnen angreb over en sen andenklasseklub, og i den efterfølgende kaotiske jagt styrtede raceleder Froome to gange, bytte cyklen og klare at begrænse tabene til kun 20 sekunder til sine direkte rivaler.
 
Froome forsvarede rødt, nu 59 sekunder foran Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), men han regner sandsynligvis dagene, indtil Contador går på pension.
 
Den fire-timers Tour de France-vinder indrømmede, at han dodged en kugle.
 
"Jeg er taknemmelig for, at jeg ikke er skadet, og alt er ok for i morgen," sagde Froome. "Ingen kan lide at kollidere sådan cykeltøj og tabe tid. Vi ved, at vi skal koncentreres hver dag til Madrid. "
 
Det var ikke helt en gentagelse af sidste års debacle på vejen til Formigal, der kostede Froome 2016 Vuelta, men det var meget tæt.
 
Team Sky har været besat med at undgå en afspilning af "Froomigal", og hidtil i år har Sky spredt flokken for at holde Froome helt i kontrol.
 
Efter en anspændt næsten timelang kamp for at danne dagens hovedbrud, tappede GC rytterne støt væk, da sol og varme vendte tilbage til Vuelta.
 
Contador havde noget andet op på hans ærme, da den reducerede GC-gruppe nærmede sig den stejle kat. 2 klatre i Puerto del Torcal med omkring 30 km at gå. Contador lænede sig til tidligere holdkammerater og ven Nicolas Roche (BMC Racing) og blinkede. Der var noget op.