En fjerde Tour de France

29/06/2017 0
Chris Froome insisterede på onsdag, at han ikke var bekymret over hans manglende evne til at vinde et løb endnu i år. Han siger, at han føler sig "friskere" foran et bud på en fjerde Tour de France-sejr.
 
I løbet af de sidste fem år har briterne altid vundet mindst to etaper løb, der fører ind i Touren, men denne sæson er han endnu ikke til at smag sejr af nogen art.
 
Den kenyanskfødte Team Sky-leder insisterer på, at han simpelthen har målt sine indsatser, så han kan komme stærkere, da Touren skrider frem.
 
"Jeg føler mig som om jeg er præcis, hvor jeg skal være", sagde Froome, som var fjerde på Critérium du Dauphiné tidligere i måneden - et løb han havde vundet i de tre foregående år, hvor han triumferede på turneringen.
 
"Dauphiné var lige hvad jeg havde brug for for at få den ekstra race rytme - jeg havde været meget lys på race dage op til Dauphiné, hvilket betyder, at jeg kommer ind i Touren friskere end jeg nogensinde har været før.
 
"Hvis numrene i træning eller min følelse på cyklen er noget at gå forbi, er jeg klar til de næste tre uger," tilføjede 32-åringen før lørdagens Tour start i Düsseldorf.
 
Dog gav Froome et lidt tvetydigt svar, da han blev spurgt, om hans rivaler ville se ham som mere sårbare, da han ikke havde vundet endnu i år.
 
”Potentielt. Hvis Dauphiné var noget at gå imod Richie Porte, helt sikkert hvad angår form og tilstand, vil Richie blive den mand at slå - og skiller sig ud som den stærkeste af mine rivaler. "
 
Australian Porte plejede at være en holdkammerat til Froomes og hjalp ham med at vinde sine to første ture i 2013 og 2015, før han flyttede til BMC sidste år.
 
Porte sluttede femte sidste år og så ud til at vinde Dauphiné tidligere denne måned, før han blev fanget taktisk på sidste etape og tabte til Danmarks Jakob Fuglsang (Astana) med kun 10 sekunder.
 
Ligesom Porte, Fuglsang, Nairo Quintana og endda Alejandro Valverde (Movistar) kommer ind i Touren, der har vundet scener i år, men ikke Froome.