Israel Cycling Academy sigter mod at være procyklings mest forsk

17/11/2017 0
Er Israels cykelakademi pletens mest forskelligartede hold? Det sælger sig selv på den måde.
 
Cykling gik globalt for mere end ti år siden. De fleste WorldTour-hold packer næsten et dusin pas på deres respektive rutister. Israels cykelakademi tager det til et nyt niveau i 2018 billigt cykeltøj. Holdets 22-rider-serie omfatter ryttere fra fem kontinenter og 16 lande, der repræsenterer verdens tre store monoteistiske religioner.
 
Hvor mange hold har ryttere, der er kristne, jødiske og muslimske alle under samme banner? Israel Cycling Academy kan være den første.
 
Pro Continental-holdet var allerede unikt før det afslørede sin 2018-torsdag. Som Israels første professionelle cykelhold har truppen været ved at bryde jorden siden grundlæggelsen i 2015, da den forsøger at skabe en tåle for sporten i Israel.
 
For næste sæson ønsker holdet at hæve linjen endnu mere. Det er målrettet en start i Giro d'Italia - næsten en garanti med Giro startende i Jerusalem - men det forsøger også at bruge cykling som et middel til at nedbryde barrierer. Embedsmænd bekræftede at de har underskrevet en 18-årig Druze-rytter for sin udviklingsgruppe. De håber at indarbejde flere arabiske og palæstinensiske ryttere i de kommende årstider.
 
I september annoncerede holdet, at det blev underskrevet den tyrkiske nationale tidskampmester Ahmet Örken, en praktiserende muslim, der vil race på det israelsk støttede hold. Der er ikke mange muslimer, der kører på elitiveau. Katushas Ilnur Zakarin er et af de få på cykeltrøjer WorldTour-niveauet. Der er endnu færre jødiske ryttere. At have alle tre større religioner under et banner er en vigtig symbolsk gestus.