Mathieu van der Poel er virkelig rigtig god til racercykler

01/06/2017 0
Nederlandske fans gorged på cykling succes i sidste weekend. Tom Dumoulin brød endelig nederlagets 37-årige tørke med en grand tour-sejr. Plus, Jos van Emden vandt Giroens scenen 21-prøveperiode. Ikke dårlige, men Matheiu van der Poel skulle også være en del af samtalen.
 
Den 22-årige havde en fantastisk fire dage med racing. Hollanderen slog Tour of Flanders champion Philippe Gilbert i en sprint fra en lille flok for at vinde torsdagens fase 2 på Baloise Belgium Tour. Derefter opgav han løbet før fredagens prøveperiode. Han scooted over til Tyskland, gjorde et par omgange på mountainbike og redede til anden plads i World Cup cross-country race søndag. Den eneste mand til at slå ham i Albstadt? Olympiske og verdensmester Nino Schurter billigt cykeltøj.
 
Krydsning fra cyklocross til vej er relativt almindelig. Vi har i årevis kendt, at van der Poel, verdensmesteren for 2015, havde talentet. Men bytte mellem mountainbike og vej (og 'cross to boot!) Er ikke noget simpelt spørgsmål. Så hvad kan van der Poel lære af andre top-ryttere, der har dabbled i flere discipliner cykeltøj sæt?
 
Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) forsøgte at blande det op på Rio Olympics i XC mountainbike løb. En tidligere junior verden MTB champion, det var ikke for meget af en strækning. Men hans løb sluttede, efter at nogle få flade dæk gjorde ham ude af strid.
 
Lektion: Måske starter du ikke med verdens vigtigste race, som kun sker hvert fjerde år. Måske lette ind i ting med MTB-verdener? Eller få dine fødder våde i en VM som van der Poel gjorde? Og sørg for, at disse dæk er pumpet op hyggelige og faste - de er ikke 'cross tubies'.