UCI førerklasser sigter mod at forbedre race konvoysikkerhed

09/06/2017 0
Hvad har en håndfuld tidligere UCI WorldTour-proffere, racerembedsmænd, fotografer og et par journalister til fælles? De sad alle sammen i en UCI-førerens sikkerhedskurs på tærsklen til 2017 Giro d'Italia.
 
Efter en række højprofilerede kollisioner mellem køretøjer og racere, herunder en dødsfald med Antoine Demoitié i sidste års Gent-Wevelgem, gør UCI det, der kan for at forsøge at holde roldyret af et højhastighedsspil, og dets retinue Af op til 100 køretøjer, der bevæger sig sammen med det, så sikkert som muligt cykeltrøjer.
 
En del af denne indsats er et presse fra UCI til at informere racekonvojdriverne om deres ansvar og forpligtelser.
 
Det er en førers sikkerhedskursus i modsætning til alle andre. Hidtil gennem 11 programmer i 2017 har mere end 350 mennesker deltaget.
 
"Sikkerhed er vigtig, og vi havde et dårligt år i Belgien. Vi kan ikke understrege, hvor vigtigt det er, "siger UCI's internationale kommissær Philippe Mariën. "UCI er ikke her for at fortælle dig, at du laver et dårligt job, men nogle gange skal vi se på os selv i øjet for at se, om vi laver et godt job. Nu er det et vågne opkald. "
 
Kørselssikkerhed under en cykel løb plejede at være noget, der stort set blev taget for givet. For en generation siden var konvojen forholdsvis lille, og kun en håndfuld motorcykler og teambiler tog vejene sammen med pelotonen. De fleste af disse chauffører var ex-pros, der vidste den unikke pacing af et cykel løb. De gik ofte fra race til race langs hele kalenderen team cykeltøj.
 
Det er udviklet i løbet af de sidste par årtier, især på større internationale begivenheder, da flere medier, VIP, team support og officielle biler er presset ind i race konvojen. Tilføje moderne trafikmøbler, der er designet til at sænke hverdagens trafik, og kørsel inde i racecaravan kræver unikke færdigheder og bevidsthed.
 
Alligevel havde ingen af ​​konvojørerne behov for nogen form for særlig tilladelse eller instruktion, før de sprang baghjulet for at jagte pelotonen.
 
Det ændrede sig efter 2011, da en VIP-bil klipede en ledende breakaway i etape 9 på Tour de France, bankede Juan Antonio Flecha til jorden og slog Johnny Hoogerland ind i et spærretråd.